Blog

GDPR – Zákonnosť spracúvania

16. apr 2018

Jedna zo zmien, ktorá sa zrejme dotkne zákona 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov, je stanovenie zákonnosti spracúvania osobných údajov.

Podľa nariadenia 2016/679 o ochrane fyzických osôb ...

pokračovať v čítaní

Ochrana osobných údajov – aktivačné práce

16. apr 2018

Mnoho nezamestnaných vykonáva v mestách a obciach činnosti súvisiace s aktivačnými prácami. Nie vždy to je len čistenie ulíc, alebo zveľaďovanie mesta, či obce. Mnohí pracovníci v rámci tejto činnosti ...

pokračovať v čítaní

Spoločný obecný úrad – ochrana osobných údajov

16. apr 2018

Spoločné obecné úrady vznikli na to, aby zastrešovali služby a prenesené kompetencie pre jednotlivé obce, ktoré ich zriadili. Jedná sa hlavne o kompetencie stavebných a školských úradov, sociálnych služieb a ...

pokračovať v čítaní

5 dôvodov prečo mať vlastný mailový server

16. apr 2018

E-maily sú jedným z najpoužívanejších komunikačných prostriedkov dnešnej doby.  Využívame ich denno-denne, jednak v práci, ale aj v súkromnej korešpondencii. E-maily predstavujú efektívnu a účinnú formu komunikácie. Sú tu ale ...

pokračovať v čítaní

5 dôvodov prečo zálohovať

16. apr 2018

Vaše dáta nie sú len zhlukom jednotiek a núl, ale sú práve srdcom a dušou Vášho podnikania. Zachovanie týchto dát už dnes nie je otázkou pohodlia, ale stáva sa otázkou ...

pokračovať v čítaní

Ochrana osobných údajov - súhlas dotknutej osoby

16. apr 2018

Úrad na ochranu osobných údajov zverejnil na svojej webovej stránke nové metodické usmernenie týkajúce sa súhlasu dotknutej osoby.

Súhlas dotknutej osoby je jedným z právnych základov, ktorý oprávňuje spracovanie osobných ...

pokračovať v čítaní

Kedy urobiť zmeny v bezpečnostnom projekte

16. apr 2018

V dnešnej dobe sa čoraz častejšie presúvajú dáta a osobné údaje mimo priestory prevádzkovateľa. Sú to hlavne rôzne cloudové riešenia (externé dátové úložiská), kde sa osobné údaje presunú na serveri ...

pokračovať v čítaní

Polícia hľadá hackera

16. apr 2018

Možno ste niektorí dnes(9.10.2015) zaregistrovali správu o tom, že polícia hľadá páchateľa, ktorý prenikol do informačných systémov obcí a pripravil ich o státisíce eur. Do systémov obecných ...

pokračovať v čítaní

Naše prednosti sú:

Antispamová
ochrana
Dvojzložková
autorizácia
Zabezpečený firewall
Ochrana súborov