Zabezpečte si dáta bezpečne

16. apr 2018

Bezpečnosť v dátovej komunikácii je v dnešnej dobe široký pojem a mnohí sa v tejto problematike strácajú. Neraz nakupujú drahé zariadenia a riešenia, a napriek tomu zaznamenávajú úniky dát a vniknutia do dôležitých systémov. Riešenie nie je ukryté vo vysokej cene, ale v komplexnosti a správnom nastavení procesov. Bezpečnosť dát sa dnes stáva otázkou samotného prežitia.

Dômyselné softvérové nástroje môžu v súčasnom zmätku na všade prítomnom Internete ľahko preniknúť do informačných systémov a bez pozorovania monitorovať informácie ukryté v ňom.  Môžete prísť o cenné dáta a tie môžu skončiť v rukách konkurencie. Jedinou ochranou je zabezpečenie vašej lokálnej siete z Internetu a dôsledná kontrola dátovej komunikácie. Tú Vám zabezpečí naše riešenie  Kerber Secure Server, ktoré plní úlohu bezpečnostnej brány do siete Internet. Jeho úlohou je ochraňovať Vašu sieť a dáta, ktoré plynú medzi vami a Internetom, a v neposlednom rade aj dohliadať na správanie vašich zamestnancov.

Internetom sa šíria rôzne typy vírusov ransomware, ktoré sú schopné zničiť vaše súbory. Snažia sa preniknúť  do vašich  počítačov, čo sa im často darí za pomoci „neznalého zamestnanca“, ktorý klikne na neznámu prílohu mailu. Tým otvorí vírusu cestu na zašifrovanie súborov nie len na pevnom disku, ale aj na pripojených USB diskoch. Pokiaľ sa takéto niečo udeje, tak už vám neostáva iná možnosť, len zaplatiť výkupné, ktoré niekedy dosahuje hodnotu aj niekoľko tisíc eur alebo obnoviť dáta zo zálohy, ak ju máte. Jednou z možností, ako sa chrániť, je použitie silnej antispamovej kontroly. Tá tvorí súčasť nášho Kerber Mail Servera, ktorý predstavuje veľmi účinnú metódu v boji so spam botnetmi.  Najlepšou ochranou je ale nezávislé a pravidelné  zálohovanie všetkých dôležitých dát z lokálnych počítačov. Tak ako to dokáže náš Kerber BackUp Server, ktorý síce neslúži pre ochranu pred vírusmi, ale v prípade ransomware je účinným nástrojom pre obnovenie dát a tým aj  pre zamedzenie zámeru „výpalníkov“ získať od vás nemalé prostriedky.

Buďte pripravení, pretože väčšina bezpečnostných incidentov a rizík vychádza z nepripravenosti!

Bezpečnosť je dôležité vnímať ako proces.